EFT voor psychische problemen

Emotional Freedom Techniques helpt waar andere methoden vaak falen

Welke psychische problemen?

Welke niet? Het maakt niet uit: laag zelfbeeld, faalangst, fobieën, angsten en angststoornissen, depressie, manie, PTSS, alle verslavingen, gedragsproblemen, examenvrees, presentatie-angst, agressie, autisme, dyslexie, onzekerheid, pestgedrag,  uitstelgedrag, relatieproblemen, enz. EFT werkt al alle problemen waarbij je gedachten, gevoelens en emoties een rol spelen.

Het kan anders

Wie zou je zijn als je geen last meer hebt van je emotionele problemen? Hoe ziet jouw wereld er dan uit? Wat zou je doen? Hoe zou je je voelen?  Emotionele problemen komen niet plotseling als een baksteen uit de lucht vallen, ze ontstaan door een opeenstapeling van eerdere negatieve ervaringen. Natuurlijk vind je het logisch dat wat er ooit gebeurd is, achter je ligt en dat je het los zou moeten laten. Maar hoe doe je dat? Je hebt er al veel over gepraat en gedacht, maar je hebt gemerkt dat negatieve gebeurtenissen niet veranderen door het erover te hebben. Als je vrij wilt zijn van je verleden, dan is het tijd voor EFT.

Wat doet EFT?

Het haalt de negatieve emotionele lading af van gebeurtenissen die (vaak onbewust!) de oorzaak zijn van je emotionele problemen. Je kunt natuurlijk je voorgeschiedenis niet veranderen, maar het verleden is wel voorbij en je hoeft er dus niet emotioneel in gevangen te blijven zitten. Als je EFT goed toepast, wordt het verleden een (bijna) neutrale gebeurtenis. Het is je geschiedenisboekje waar je doorheen kunt bladeren zonder nog geraakt te worden. En daardoor kun je anders reageren op mensen en gebeurtenissen in het nu en er anders mee omgaan. Laat je verrassen hoe relatief eenvoudig je met EFT een beladen voorgeschiedenis veel lichter maakt! 

EFT werkt snel
EFT werkt bij iedereen
EFT is een milde behandeling
EFT pakt het probleem echt aan

EFT proberen?

Alleen als je het ervaart, snap je hoe goed het werkt!

Ik kan er veel over vertellen en lang over praten, maar uiteindelijk merk je pas hoe gemakkelijk het gaat en hoe goed het werkt als je het zelf ervaart.  Ik bied daarom met enige regelmaat een gratis EFT introductieworkshop aan. Kom gerust en wees niet bang: iedereen zit daar voor zichzelf, je hoeft je niet voor te stellen en niet te vertellen waarom je er zit of waarvoor. Iedereen is welkom.

Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een privéconsult of bijvoorbeeld de EFT in 1 dag workshop komen doen. En dan is er ook nog een cursus van 4 middagen en een privéconsult. De keuze is aan jou.

 

Veelgestelde vragen

De vragen die me het meest gesteld worden

Moet ik weer mijn hele verhaal gaan vertellen?

Bij EFT werk je meteen aan de emotionele belasting van vervelende herinneringen. Je hoeft dus niet het ‘hele verhaal’ door te akkeren en je er weer heel vervelend bij te voelen. En niet alles hoef je te vertellen want ik zorg ervoor dat we precies die herinneringen uit jouw voorgeschiedenis nemen die nodig zijn om je probleem aan te pakken. Wel is het zo dat we in elk geval -ook- aan herinneringen uit je kindertijd gaan werken. De reden is heel simpel: de oorsprong van alle problemen die je NU hebt, zijn begonnen in de eerste 6-7 jaar van je leven. Ik leg het allemaal uit als je bij me bent.

Is het echt nodig terug te gaan naar vroeger?

Deze vraag wordt gedeeltelijk al hierboven beantwoord. Ja het is echt nodig om weer terug te gaan naar vroeger. Je leert in de loop van je leven hoe je met situaties omgaat en daarin spelen de eerste 6-7 jaren een cruciale rol. In deze periode worden de grondpatronen gelegd van hoe jij de rest van je leven gaat reageren op situaties en hoe je er mee omgaat. Natuurlijk zijn er ook zaken die je pas later in je leven tegenkomt en meemaakt. Maar ook hier geldt dat de manier waarop je met deze situaties omgaat, bepaald wordt door je eerste 6-7 jaar. Als je niet terug wilt gaan, blijft er alleen ‘symptoom’ kloppen over. Dat is een oppervlakkige manier van werken die je weinig oplevert. Het is in elk geval niet mijn lol om half werk te leveren. Maar de keuze ligt natuurlijk bij jou. Jij bepaalt tot hoe ver je gaat.

Los ik mijn trauma echt definitief op?

Ja. Als EFT op de juiste wijze wordt gedaan op je trauma dan gaat de emotionele lading er helemaal vanaf. Dat betekent dat je wel nog weet wat er gebeurd is maar het ‘doet’ je niets meer. Je voelt er niets meer bij en je stresssreactie gaat op geen enkele manier meer aan als je er aan denkt of zelfs als je het zo levendig mogelijk herbeleeft. Dat betekent dat we goed testen of er nog wat zit. De meeste therapieën pakken de oorzaak niet aan en testen ook niet of de emotionele lading er helemaal af is. Vandaar dat ik met enige regelmaat cliënten krijg die al EMDR gedaan hebben op een trauma en dan zeggen ‘daar hoeven we niet meer naar te kijken’. Helaas, als ik dan echt goed test of die bepaalde gebeurtenis echt neutraal is, dan blijkt er nog veel emotionele lading op te zitten. En dat kan echt anders. Komt Official EFT proberen als je nog niet van je trauma af bent.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Ik kan van tevoren niet aangeven hoeveel sessies je nodig hebt. Dat is afhankelijk van de oorsprong van je probleem, hoe lang de opbouw is en wat je zelf thuis kunt en wilt doen met EFT. Het hangt ook af van hoe vlot we door één gebeurtenis kunnen gaan. Iedereen heeft zijn eigen tempo en ik werk zo snel als het kan maar wel zo langzaam als nodig is om het een heel zacht en geleidelijk proces te laten zijn waarin je je veilig voelt. Bij de eerste sessie kun je wel al ontdekken of dit iets voor je is. Of je ook echt EFT zelf gaat doen als ‘huiswerk’ tussen sessies door, zullen we gaandeweg ontdekken. Ik help je bij elke stap. Je staat er niet alleen voor.

Wat kost het en wordt het vergoed?

Een consult van 1 uur kost € 150 en mijn behandelingen worden niet vergoed.Voor mensen met een kleine beurs heb ik aangepaste tarieven. Voel je vrij om aan te geven dat je daarvoor in aamerking wilt komen.

Heb ik dit niet al veel te lang om het op te lossen?

Nee hoor. Hoe lang je ergens last van hebt bepaalt niet of het op te lossen is. Wel natuurlijk de juiste keuze in wat je precies moet aanpakken (en dat is mijn verantwoordelijkheid) en of je jezelf de ruimte gunt om het echt uit te proberen. Je hoeft niet in EFT te ‘geloven’ maar als je echt vast blijft houden aan de beperkende overtuiging dat EFT ‘dit’ niet kan oplossen kan dat wel de boel flink hinderen. Ook daar heb ik wel een aantal antwoorden op. De enige manier om te ontdekken hoe goed EFT werkt is door het te ondergaan.

Favicon Actrom© 1999 - 2024  Gabriëlle Rutten    EFT Praktijk Actrom  •  Contact  •  Nieuwsbrief  •  Voorwaarden  •   Privacy  •  Klachten  •  KvK 34121705  •  BTW NL001373089B72