EFT voor lichamelijke klachten

Emotional Freedom Techniques pakt de echte oorzaak aan

Welke lichamelijke klachten?

Elke lichamelijke klacht kan aangepakt worden met EFT. Gaat elke klacht ermee over? Nee, natuurlijk niet. Er is een grens waar voorbij je lichaam niet meer zal herstellen. Maar die grens ligt veel verder weg dan wij geneigd zijn  om aan te nemen. De meeste klachten zijn een reactie op stress en onopgeloste negatieve emoties. En als dat niet het geval is, dan spelen stress en onopgeloste negatieve emoties rondom de klachten een belangrijke negatieve rol. In beide gevallen kan EFT echt verlichting bieden.

Het kan anders

Met EFT kijken we naar de emotionele oorzaken van lichamelijke klachten en ziekten. De symptomen zijn het startpunt en we zoeken uit wanneer ze begonnen zijn en wat er toen speelde in je leven. Bijna iedereen snapt dat je bijvoorbeeld hoofdpijn kunt hebben omdat je ‘veel aan je hoofd hebt’ of buikpijn als je ergens tegenop ziet. Ook hoge bloeddruk als je veel stress hebt en je druk maakt, lijkt logisch. Er is een duidelijke samenhang tussen lichaam en geest en dit is de sleutel tot genezing. En dan nog wat: de meeste ziektesymptomen zijn eigenlijk ‘genezingssymptomen’! Laat me je helpen om dat helder te krijgen en zo weer grip te krijgen op je gezondheid.

Wat doet EFT?

Het haalt de negatieve emotionele lading af van gebeurtenissen die (vaak onbewust) de oorzaak zijn van je lichamelijke klachten. Anders geformuleerd: chronische stress leidt tot chronische klachten en ziekten. De meeste zijn omkeerbaar met de juiste aanpak. Met EFT leer je de oorzaak van je klachten te ontdekken en die aan te pakken. Dat zal zeker doorzettingsvermogen van je vragen, want behalve oude negatieve ervaringen opruimen, geldt bij chronische klachten zeker ook dat de stressbelasting in je huidige leven aangepakt moet worden. Het gaat niet zelden om een transformatieproces. Durf je het aan? Ben je er klaar voor? Je hoeft het niet alleen te doen. Kom ontdekken hoe EFT werkt.

EFT werkt snel
EFT werkt bij iedereen
EFT is een milde behandeling
EFT pakt het probleem echt aan

EFT proberen?

Alleen als je het ervaart, snap je hoe goed het werkt!

Ik kan er veel over vertellen en lang over praten, maar uiteindelijk merk je pas hoe gemakkelijk het gaat en hoe goed het werkt als je het zelf ervaart.  Ik bied daarom met enige regelmaat een gratis EFT introductieworkshop aan. Kom gerust en wees niet bang: iedereen zit daar voor zichzelf, je hoeft je niet voor te stellen en niet te vertellen waarom je er zit of waarvoor. Iedereen is welkom.

Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een privéconsult of bijvoorbeeld de EFT in 1 dag workshop komen doen. En dan is er ook nog een cursus van 4 middagen en een privéconsult. De keuze is aan jou.

 

“Het is nu 6 maanden geleden dat ik voor het laatst ben geweest en ik heb geen migraine meer gehad. Ongelooflijk maar waar. Ik snap nu dat het een reactie op stress is en ben me daar goed van bewust en gebruik EFT ervoor. Briljant dat je het zelf kunt blijven doen! Als ik hoofdpijn heb, ga ik uitzoeken waar ik stress van heb gehad en dat pak ik dan meteen aan. Hoe simpel kan het zijn? Dank je wel!”

Wendy R. 37 jr, accountant

Veelgestelde vragen

De vragen die me het meest gesteld worden

Moet ik weer mijn hele verhaal gaan vertellen?

EFT werkt heel anders en je hoeft niet je hele verhaal te vertellen. Althans, we gaan alleen specifiek in op wat de mogelijke emotionele oorzaak van je klachten kunnen zijn. En daar moet je dan wel iets van inhoud van geven, anders kun je het niet met EFT aanpakken. Maar de kracht van EFT is vooral dat we meteen met het oplossen van de achterliggende stresskoppeling gaan werken door meteen EFT toe te passen. EFT is beslist geen ‘praattherapie’.

Is het echt nodig terug te gaan naar vroeger?

Deze vraag wordt gedeeltelijk al hierboven beantwoord. Ja het is echt nodig om weer terug te gaan naar vroeger. Je leert in de loop van je leven hoe je met situaties omgaat en daarin spelen de eerste 6-7 jaren een cruciale rol. In deze periode worden de grondpatronen gelegd van hoe jij de rest van je leven gaat reageren op situaties en hoe je er mee omgaat. Natuurlijk zijn er ook zaken die je pas later in je leven tegenkomt en meemaakt. Maar ook hier geldt dat de manier waarop je met deze situaties omgaat, bepaald wordt door je eerste 6-7 jaar. Als je niet terug wilt gaan, blijft er alleen ‘symptoom’ kloppen over. Dat is een oppervlakkige manier van werken die je weinig oplevert. Het is in elk geval niet mijn lol om half werk te leveren. Maar de keuze ligt natuurlijk bij jou. Jij bepaalt tot hoe ver je gaat.

Los ik mijn trauma echt definitief op?

Ja. Als EFT op de juiste wijze wordt gedaan op je trauma dan gaat de emotionele lading er helemaal vanaf. Dat betekent dat je wel nog weet wat er gebeurd is maar het ‘doet’ je niets meer. Je voelt er niets meer bij en je stresssreactie gaat op geen enkele manier meer aan als je er aan denkt of zelfs als je het zo levendig mogelijk herbeleeft. Dat betekent dat we goed testen of er nog wat zit. De meeste therapieën pakken de oorzaak niet aan en testen ook niet of de emotionele lading er helemaal af is. Vandaar dat ik met enige regelmaat cliënten krijg die al EMDR gedaan hebben op een trauma en dan zeggen ‘daar hoeven we niet meer naar te kijken’. Helaas, als ik dan echt goed test of die bepaalde gebeurtenis echt neutraal is, dan blijkt er nog veel emotionele lading op te zitten. En dat kan echt anders. Komt Official EFT proberen als je nog niet van je trauma af bent.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Ik kan van tevoren niet aangeven hoeveel sessies je nodig hebt. Dat is afhankelijk van de oorsprong van je probleem, hoe lang de opbouw is en wat je zelf thuis kunt en wilt doen met EFT. Het hangt ook af van hoe vlot we door één gebeurtenis kunnen gaan. Iedereen heeft zijn eigen tempo en ik werk zo snel als het kan maar wel zo langzaam als nodig is om het een heel zacht en geleidelijk proces te laten zijn waarin je je veilig voelt. Bij de eerste sessie kun je wel al ontdekken of dit iets voor je is. Of je ook echt EFT zelf gaat doen als ‘huiswerk’ tussen sessies door, zullen we gaandeweg ontdekken. Ik help je bij elke stap. Je staat er niet alleen voor.

Wat kost het en wordt het vergoed?

Een consult van 1 uur kost € 150 en mijn behandelingen worden niet vergoed. Als dat niet haalbaar is, dan kunnen we altijd overleggen over wat wel kan.

Heb ik dit niet al veel te lang om het op te lossen?

Er is geen enkel verband tussen hoe lang je een klacht hebt en hoe snel het kan oplossen. Als je de emotionele oorzaken hebt aangepakt, dan blijft je klacht weg. Zo simpel is het echt. Hoe dat werkt, leg ik tijdens het consult uit en komt ook uitvoerig in mijn cursus EFT als zelfhulpmiddel aan de orde.

Favicon Actrom© 1999 - 2024  Gabriëlle Rutten    EFT Praktijk Actrom  •  Contact  •  Nieuwsbrief  •  Voorwaarden  •   Privacy  •  Klachten  •  KvK 34121705  •  BTW NL001373089B72