EFT voor kinderen

Emotional Freedom Techniques werkt voor jong en oud

Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen …

EFT werkt fantastisch bij kinderen. Laten we zeggen dat kinderen ergens tussen de 0 en 18 jaar oud zijn. EFT is veilig en kan op alle kinderen toegepast worden, van baby tot adolescent. EFT is hèt hulpmiddel voor moeders en vaders, ooms en tantes, opa’s en oma’s en alle andere mensen die met kinderen te maken hebben. Iedereen kan het leren.

Met EFT kun je iets bijzonders voor je kind doen. En eigenlijk bedoel ik niet alleen jouw kind maar alle kinderen. Ik weet niet wat jij allemaal hebt meegemaakt toen je klein was, maar iedereen maakt wel wat mee en sommigen erg veel. Ieder kind heeft angsten en trauma’s. Sommige hebben problemen op school (leerproblemen, pesten), een onveilige thuissituatie, ernstige ongelukken, ziektes, dood of aandoeningen die problemen geven (ADHD, ASS, dyslexie). Zou het niet heerlijk zijn als je kinderen kunt helpen deze zaken achter zich te laten waardoor ze zich emotioneel onbelemmerd verder kunnen ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen?

Ieder kind is uniek en iedere benadering hoort daarom uniek te zijn maar er zijn natuurlijk wel overeenkomsten die je kunt gebruiken in je eigen aanpak.

Hoe kun je EFT toepassen bij kinderen?

  • Leer het zelf met de opleidingen die ik geef. Kijk bij “EFT leren” voor meer informatie.
  • Boek een consult met je kind. Aan het einde van het consult ken je het basis EFT protocol goed genoeg om er zelf mee verder te gaan. Bovendien heb je kunnen meekijken hoe het gaat (bij je kind) en waar je op kunt letten. Doen! Een bijzondere ervaring voor je kind en jezelf! Kosten: 150 euro per uur (incl. 21% btw).
  • Op verzoek verzorg ik maatwerk EFT workshops voor bijvoorbeeld een groep ouders, een klas of peuterspeelzaal voor zowel de kinderen als de ouders, leraren of leidsters.

Zelf doen of een consult?

  • EFT kan heel goed als zelfhulpmethode worden gebruikt bij kinderen. Als je het basisprotocol op jezelf kan toepassen, kan je het ook bij je kind doen.
  • Maar je kunt niet alles doen. Je bent immers zelf mogelijk ‘onderdeel van het probleem.”
  • Als het bovenstaande van toepassing lijkt en/of als resultaten of vooruitgang uitblijven, heb je advies of begeleiding nodig van een EFT therapeut.
EFT is veilig
EFT is makkelijk
EFT heeft geen bijwerkingen
EFT heeft geen contra-indicaties

EFT bij een kind met gedragsproblemen

EFT voor pesten op school

Ik heb interesse in EFT voor kinderen.

Hoe verder?

Je kunt op een aantal manieren aan de slag om met EFT je kind te helpen: een consult boeken bij me, zelf EFT leren door naar mijn gratis EFT introductieworkshop te komen en mijn boek gebruiken om de beginselen te oefenen (er staat een hoofdstuk over kinderen in). Maar voor meer diepgang is meer nodig: de cursus EFT als zelfhulpmiddel of de EFT opleiding voor professionals.

Beste Gabriëlle,

Ik was er stil van hoe jij met L. bezig was. Hij liep als een ander mannetje de deur bij je uit. In de auto is hij als een blok in slaap gevallen. We hebben onze vrolijke L. weer terug.

Vriendelijke groet,

MdB (38 jaar, vroedvrouw)

Hallo Gabriëlle,

Even iets dat ik je niet wil onthouden. De EFT werkt zo fantastisch met kinderen! Mijn jongste zoon heeft nare groeikrampen in zijn benen tijdens het slapen. Hij vroeg zelf of mamma even wilde kloppen, omdat ik laatst bij mijn oudste darmkrampjes had weggeklopt en mijn jongste zoon en mijn dochter meeklopten om hun grote broer te helpen. De groeikrampen waren binnen twee rondjes weg en hij viel direct daarna in slaap. Echt geweldig! Dank nog, voor de leerzame en leuke cursus.

Hartelijke groeten,

AC (vrouw, advocaat)

Veelgestelde vragen

Over EFT voor, met en bij kinderen

Is EFT anders bij kinderen?

Nee hoor. Het is precies hetzelfde. Je past natuurlijk je taal aan en jonge kinderen zullen een score tussen nul en tien te abstract vinden. Je kunt ze met hun handen aan laten geven hoe erg het is: handen tegen elkaar aan is nul en armen helemaal wijd is 10. Snappen ze meteen en werkt heel goed.

Mijn kind wil niet dat ik EFT doe. Wat nu?

Ja … dat hoor ik wel vaker. Je kunt ook surrogaat kloppen voor je kind als je het op de goede manier doet. Boek een sessie als je dat wilt leren. En het is vooral ook belangrijk dat je zelf je eigen emoties (wel) aanpakt met EFT. Kinderen mogen dat best zien. Graag zelfs, zodat het vanzelfsprekend wordt.

Is de knuffel een goed werkbeest?

Liever niet. Je kind mag gerust zelf wel eens op de knuffel kloppen of op jou en andere kinderen EFT doen. Maar ik adviseer om een apart ‘werkbeest’ te nemen zodat de knuffel niet geassocieerd worden met negatieve emoties.

Moet ik altijd op mijn kind kloppen?

Dat kan maar jullie kunnen ook allebei op jezelf kloppen. Het ligt een beetje aan de leeftijd en wat er aan de hand is. Het is handig als je kind zelf leert kloppen als het daar oud genoeg voor is. Veel kinderen gaan spontaan kloppen als ze stress voelen. Ze mogen het ook bij elkaar doen.

Kan het ook op een baby?

Als je baby dat prettig vindt, mag je gerust op hem of haar kloppen. (Klop niet op het hoofdje als de fontanel nog niet gesloten is). Maar surrogaat op jezelf kloppen werkt ook heel goed. Boek een sessie als je dat wilt leren.

Moet ik bij het consult aanwezig zijn?

Dat ligt eraan. Ik ben van mening dat ook kleine kinderen recht op privacy hebben en het is niet handig als je erbij zit als je onderdeel van het probleem bent. En als het kan wil ik dat jij als ouder het ook bij en met je kind kan doen. Dus we doen wat nodig is en het beste werkt.

Favicon Actrom© 1999 - 2024  Gabriëlle Rutten    EFT Praktijk Actrom  •  Contact  •  Nieuwsbrief  •  Voorwaarden  •   Privacy  •  Klachten  •  KvK 34121705  •  BTW NL001373089B72