Gabriëlle Rutten

EFT specialist

Gabriëlle Rutten

Over Gabriëlle (1961)

EFT expert en vertegenwoordiger voor Gary Craig

Ik werk sinds 1999 als zelfstandig adviseur, coach, trainer en EFT behandelaar. Ik ben arts (niet praktiserend), master practitioner NLP, gecertificeerd in Official EFT door Gary Craig zelf, heb mijn eigen adviespraktijk voor psychische problemen en lichamelijke klachten (waar deze website over gaat) en ben directeur van Novet – het Gary Craig Official EFT Training Center voor Nederland & België. Ik werk als enige in Nederland en België samen met Gary Craig en treed regelmatig op in zijn webinars en help hem bij het ontwikkelen van zijn lesmateriaal.

lees meer ↓

Mijn visie

Ik geloof alleen in het aanpakken van de echte oorzaak van het probleem en niet in symptoombestrijding. Medicatie maskeert wat er aan de hand is en heeft bijna altijd ongewenste en/of ernstige bijwerkingen. Niet de handigste benadering als je gezond en gelukkig wilt zijn! Acute geneeskunde kan soms nodig zijn bij ernstige of levensbedreigende situaties. Maar de reguliere geneeskunde heeft geen goed antwoord op chronische klachten. Meestal blijft het bij medicatie of een ingreep, i.p.v. op zoek te gaan naar de oorzaken. En zo zitten veel mensen vast aan medicatie omdat, als ze ermee stoppen, het symptoom niet meer onderdrukt wordt en dus ’terugkomt’. Er is iets anders nodig als je uit de vicieuze cirkel wilt stappen. Als jij open staat voor de visie dat een psychische klacht of lichamelijk symptoom of ziekte alleen maar een metafoor is voor het onderliggende probleem, dan kan ik je helpen. Wat je ook verteld is en hoe geloofwaardig die uitleg ook mag klinken, het is altijd ‘Mind over Matter’. Dit betekent dat je gedachten en overtuigingen bepalen wat er manifest wordt in je leven en je lichaam. Je kunt jezelf letterlijk ziek of gezond denken. Laat me je helpen om uit dit doolhof te komen en weer baas te worden over je eigen welzijn en gezondheid.

Mijn achtergrond

Na mijn studie geneeskunde afgerond te hebben, heb ik een aantal jaren klinisch wetenschappelijk onderzoek gedaan en gewerkt als arts in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Daarna heb ik 10 jaar als bedrijfsarts gewerkt voor de Rijksoverheid en in het bedrijfsleven. Vervolgens ben ik 3 jaar in Kosovo geweest om voor de Verenigde Naties (VN) te werken als Social Welfare Officer en heb ik o.a. 34 sociale diensten helpen opzetten en ontwikkelen en me bezig gehouden met internationale adoptie.

Sinds 1999 heb in een eigen praktijk en sinds 2009 ben ik directeur en EFT Hoofddocent bij Novet – het Gary Craig Official EFT Training Center en geef ik workshops en presentaties over EFT door heel Nederland en Vlaanderen. Ik werk samen met Gary Craig en treed o.a. op in zijn webinars. Novet is in 2009 opgericht samen met Henk van der Veen en Yvonne Toeset om de certificering van EFT in Nederland goed vorm te geven en dit opleidingsinstituut is sinds 2016 het Gary Craig Official EFT Training Center om, namens de ontwikkelaar van EFT zelf, als enige in Nederland & België certificering in Official EFT aan te bieden.

Alles over de Novet opleiding en de certificering vind je op www.official-eft.nl.

Unieke combinatie

Het zal je opvallen dat mijn visie behoorlijk afwijkt van wat de conventionele geneeskunde verkondigt.

Ik heb in de 35 jaar dat ik met mensen werk die (psychische of lichamelijke) problemen hebben, alleen maar meer bewijs gevonden dat het altijd ‘mind over matter’ is. En daar ben ik natuurlijk niet alleen in. Mensen als Joe Dispenza, Wayne Dyer, Marianne Williamson maar ook Eckhart Tolle, Bruce Lipton, Anita Moorjani en Deepak Chopra en vele anderen schrijven en spreken hierover.

Alhoewel ik cum laude ben afgestudeerd in geneeskunde, heb ik mijn BIG registratie laten verlopen en mijn receptenblokje weggegooid. Mijn verhaal staat wat uitgebreider in het e-book van Gary Craig dat je hier gratis kunt downloaden. Ik gebruik altijd EFT, tegenwoordig steeds vaker ook Optimal EFT, en combineer dat met inzichten van systemisch werk van Bert Hellinger (familieopstellingen), Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en 35 jaar ervaring. Uiteraard maak ik ook gebruik van mijn medische kennis en jarenlange ervaring in het ziekenhuis. Je kunt alleen genezen door je eigen zelfhelend vermogen. Ik leer je graag hoe je het heft weer in eigen handen kunt nemen. Ontdek wat EFT voor jou kan doen.

“Wat een verschil. Ik had EFT geprobeerd bij iemand anders maar dat voelde niet goed. Ze kon niet echt goed antwoord geven op mijn vragen en er gebeurde ook weinig. Haar instructies blijken achteraf helemaal niet te kloppen. Bij Gabriëlle kreeg ik hele heldere uitleg, goede uitleg en een basisprotocol waarmee ik meteen zelf aan de slag kon. Nu snap ik waarom Gary Craig met “Official EFT” is gekomen om het kaf van het koren te scheiden.”

N.K., 52 jaar

“Dank je wel Gabrielle voor je hele geduldige aanpak. Eindelijk snap ik hoe EFT werkt en hoe ik het zelf kan gebruiken. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet eerder naar je toe ben gegaan. Ik ben heel blij met de resultaten en denk nog vaak aan je. Dan hoor ik je stem en denk “kloppen!” en dan doe ik het ook wink. Het blijft werken. Heerlijk!”

A.v.d.B., 62 jaar

Favicon Actrom© 1999 - 2024  Gabriëlle Rutten    EFT Praktijk Actrom  •  Contact  •  Nieuwsbrief  •  Voorwaarden  •   Privacy  •  Klachten  •  KvK 34121705  •  BTW NL001373089B72