EFT consult

Emotional Freedom Techniques zelf ervaren

Persoonlijk consult

EFT geeft vaak een opvallend resultaat daar waar conventionele (medische of psychologische) therapie faalt. Een persoonlijk consult is een goed idee als je het gevoel hebt dat je jouw probleem niet alleen kunt oplossen of als je onvoldoende resultaat boekt met EFT als zelfhulpmiddel. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat je een blinde vlek kunt hebben voor de werkelijke (emotionele) reden(en) waarom je bepaalde klachten hebt. En je vindt veel onzin over EFT op YouTube video’s waar oppervlakkige EFT wordt voorgedaan. Heb je weinig, geen of geen blijvend resultaat? Tijd voor Official EFT!

 

Waarom EFT?

Omdat het anders kan!

Met enige regelmaat krijg ik de vraag of EFT helpt bij chronische klachten, vaak door mensen die zelf al lang rondlopen met psychische problemen of lichamelijke klachten zoals stressklachten, faalangst, sprekersangst, hoofdpijn (migraine), gewichtsproblemen, angstaanvallen en fobieën, agressie problemen, allergieën, astma, slapeloosheid, chronische pijnklachten, trauma’s (PTSS), verslavingen, depressie, fibromyalgie en chronische vermoeidheid. Velen hebben al van alles geprobeerd maar niets lijkt echt te helpen en ze blijven klachten houden. Vooral voor chronische condities biedt de standaard medische wetenschap geen oplossingen, alleen medicatie en ingrepen. Maar daarmee behandelen ze de symptomen en niet de oorzaak, en alle medicijnen en ingrepen hebben bijwerkingen. Als je de oorzaak met EFT aanpakt, hoef je vaak geen symptomen meer te bestrijden met een ‘geneesmiddel’.

Heb jij ook last van chronische lichamelijke klachten of psychische problemen? Je bent niet de enige. Het aantal verwijzingen naar specialisten, psychologen, psychiaters en andere therapeuten blijft stijgen. Onderzoek geeft aan dat ruim 60% zegt zich niet goed geholpen te voelen. Het probleem bij veel (chronische) problemen is dat mensen eraan gewend zijn (“het hoort bij me”, “mijn moeder had het ook”, “iedereen in mijn familie is te zwaar”), of ervan overtuigd zijn dat ze “er toch niet af kunnen komen” omdat ze de klachten al zo lang hebben. Dit zijn beperkende overtuigingen die genezing en heling in de weg staan. Met EFT zijn deze negatieve overtuigingen goed aan te pakken – en de werkelijke oorzaak van je klachten ook. Het zelfhelend vermogen van je lichaam is veel groter dan wij geneigd zijn aan te nemen. Er is natuurlijk een grens waar voorbij het lichaam de beschadiging niet meer kan helen, maar deze grens ligt (veel!) verder weg dan de meeste mensen denken. EFT is geen wondermiddel en ik zal nooit beweren dat je er alles mee kunt oplossen, maar laat je verrassen wat er gebeurt als je alle stress en emotionele problemen rond je klachten oplost.

Het is dus beslist de moeite waard om EFT uit te proberen, ook voor ‘jouw’ probleem!

Hoe gaat een EFT consult?

EFT doe je zittend en gekleed. Er zijn twee officiële werkvormen: bij Gold Standard EFT (Tapping) klop je zachtjes op een aantal acupunctuurpunten die op je hand, gezicht en borstkas liggen, en bij Optimal EFFT doen we samen een geleide meditatie met wat wij de Unseen Therapist noemen. Hoe dit gaat, leg ik uit tijdens het eerste consult. Als je klopt of mediteert terwijl je focust op wat je stress geeft, dan dooft de stressreactie uit. Op de goede manier toegepast, geeft EFT een definitief resultaat en komt de klacht niet meer terug. Hoeveel EFT daarvoor nodig is, is afhankelijk van de oorzaken van je klacht en daarover is van tevoren geen uitspraak over te doen. Na afloop van het eerste consult, kun je zelf het basisprotocol toepassen (gratis te downloaden van deze pagina).

NB Ik werk uitsluitend online via Zoom.

 

“Voor het eerst in jaren gaat het weer goed met me. Ik had al zoveel geprobeerd dat ik het eigenlijk al opgegeven had. Gelukkig deed ik een keer mee met een gratis EFT introductiework samen met een vriendin van mij die de EFT opleiding aan het doen was. Ze heeft me overgehaald om mee te gaan. Bij het EFT doen merkte ik meteen dat dit echt iets anders is en heb meteen een afspraak gemaakt bij Gabriëlle Rutten. Ik ben niet meer depresssief en gebruik geen slaapmiddelen meer. Ik ben een ander mens geworden.”

L de V (34 jr, office manager)

“Het beste wat me in lange tijd is overkomen. Ik ben eerst zelf begonnen maar het lukte me niet echt om te stoppen met roken. Bleek dat ik het niet goed deed. De instructie die ik op internet gevonden had was echt niet goed. In vijf keer ben ik van mijn rookverslaving afgekomen met de hulp van Gabrielle Rutten. Doen!”

RL (45 jr, freelance geluidstechnicus)

Hallo Gabriëlle, Enkele uren nadat ik bij jou ben vertrokken, is er een geweldige rust over me gekomen. Dat betekent een ander hoofdgevoel en een ander buikgevoel. Er is als het ware een last van mij afgevallen. Mijn buik is wel wat opgezet, dat zal wel weer verdwijnen. Dankzij jouw geweldige hulp heb je dit resultaat bij en met mijzelf bereikt. Uit de grond van mijn hart dank ik je hiervoor. Met lieve groeten

EV (70 jaar, gepensioneerd)

Veelgestelde vragen

Over praktische zaken en de kosten

Moet ik weer mijn hele verhaal gaan vertellen?

Bij EFT werk je meteen aan de emotionele belasting van vervelende herinneringen. Je  hoeft dus niet het ‘hele verhaal’ door te akkeren en je er weer heel vervelend bij te voelen. En niet alles hoef je te vertellen want ik zorg ervoor dat we precies die herinneringen uit jouw voorgeschiedenis nemen die nodig zijn om je probleem aan te pakken. Wel is het zo dat we in elk geval -ook- aan herinneringen uit je kindertijd gaan werken. De reden is heel simpel: de oorsprong van alle problemen die je NU hebt, zijn begonnen in de eerste 6-7 jaar van je leven. Ik leg het allemaal uit tijdens de sessies.

Is het echt nodig terug te gaan naar vroeger?

Deze vraag wordt gedeeltelijk al hierboven beantwoord. Ja het is echt nodig om weer terug te gaan naar vroeger. Je leert in de loop van je leven hoe je met situaties omgaat en daarin spelen de eerste 6-7 jaren een cruciale rol. In deze periode worden de grondpatronen gelegd van hoe jij de rest van je leven gaat reageren op situaties en hoe je er mee omgaat. Natuurlijk zijn er ook zaken die je pas later in je leven tegenkomt en meemaakt. Maar ook hier geldt dat de manier waarop je met deze situaties omgaat, bepaald wordt door je eerste 6-7 jaar. Als je niet terug wilt gaan, blijft er alleen ‘symptoom’ kloppen over. Dat is een oppervlakkige manier van werken die je weinig oplevert. Het is in elk geval niet mijn lol om half werk te leveren. Maar de keuze ligt natuurlijk bij jou. Jij bepaalt tot hoe ver je gaat. 

Los ik mijn trauma echt definitief op?

Ja. Als EFT op de juiste wijze wordt gedaan op je trauma dan gaat de emotionele lading er helemaal vanaf. Dat betekent dat je wel nog weet wat er gebeurd is maar het ‘doet’ je niets meer. Je voelt er niets meer bij en je stresssreactie gaat op geen enkele manier meer aan als je er aan denkt of zelfs als je het zo levendig mogelijk herbeleeft. Dat betekent dat we goed testen of er nog wat zit. De meeste therapieën pakken de oorzaak niet aan en testen ook niet of de emotionele lading er helemaal af is. Vandaar dat ik met enige regelmaat cliënten krijg die al EMDR gedaan hebben op een trauma en dan zeggen ‘daar hoeven we niet meer naar te kijken’. Helaas, als ik dan echt goed test of die bepaalde gebeurtenis echt neutraal is, dan blijkt er nog veel emotionele lading op te zitten. En dat kan echt anders. Komt Official EFT proberen als je nog niet van je trauma af bent.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Ik kan van tevoren niet aangeven hoeveel sessies je nodig hebt. Dat is afhankelijk van de oorsprong van je probleem, hoe lang de opbouw is en wat je zelf thuis kunt en wilt doen met EFT. Het hangt ook af van hoe vlot we door één gebeurtenis kunnen gaan. Iedereen heeft zijn eigen tempo en ik werk zo snel als het kan maar wel zo langzaam als nodig is om het een heel zacht en geleidelijk proces te laten zijn waarin je je veilig voelt. Bij de eerste sessie kun je wel al ontdekken of dit iets voor je is. Of je ook echt EFT zelf gaat doen als ‘huiswerk’ tussen sessies door, zullen we gaandeweg ontdekken. Ik help je bij elke stap. Je staat er niet alleen voor.

Wat kost het en wordt het vergoed?

Een consult van 1 uur kost € 150 en mijn behandelingen worden niet vergoed. Voor mensen met een kleine beurs heb ik aangepaste tarieven. Voel je vrij om aan te geven dat je daarvoor in aamerking wilt komen.

Heb ik dit niet al veel te lang om het op te lossen?

Nee hoor. Hoe lang je ergens last van hebt bepaalt niet of het op te lossen is. Wel natuurlijk de juiste keuze in wat je precies moet aanpakken (en dat is mijn verantwoordelijkheid) en of je jezelf de ruimte gunt om het echt uit te proberen. Je hoeft niet in EFT te ‘geloven’ maar als je echt vast blijft houden aan de beperkende overtuiging dat EFT ‘dit’ niet kan oplossen kan dat wel de boel flink hinderen. Ook daar heb ik wel een aantal antwoorden op. De enige manier om te ontdekken hoe goed EFT werkt is door het te ondergaan. 

Favicon Actrom© 1999 - 2024  Gabriëlle Rutten    EFT Praktijk Actrom  •  Contact  •  Nieuwsbrief  •  Voorwaarden  •   Privacy  •  Klachten  •  KvK 34121705  •  BTW NL001373089B72