EFT therapie

Emotional Freedom Techniques werkt!

EFT therapie voor iedereen?

Jazeker! Emotional Freedom Techniques is een verbazingwekkend succesvolle aanpak voor alle stressgerelateerde problematiek. Er zijn geen contra-indicaties en het is te gebruiken bij jong en oud. Strikt genomen is het geen ’therapie’ maar een methodiek. Psychologen, psychiaters, therapeuten en coaches over de hele wereld gebruiken deze methode om met succes klachten te verhelpen, die op de een of andere manier met stress te maken hebben. Meestal worden klachten belangrijk minder en vaak zelfs helemaal opgelost. Een bijzonder voordeel van EFT is dat het ook een makkelijk zelfhulpmiddel is. Je krijgt dus letterlijk iets in handen waarmee je zelf aan de slag kunt. Als ik een EFT sessie met je doe, dan zorg ik ervoor dat je het basisprotocol goed op jezelf leert toepassen. Ik bied ook een aantal andere manieren aan om EFT te leren: een gratis introductieworkshop, EFT in 1 dag, de EFT zelfhulpcursus en de EFT opleiding voor professionele toepassing. Voor elk wat wils.

Lichamelijke klachten

Als je op dit moment lichamelijke klachten hebt, symptomen zoals hoofdpijn, buikpijn of rugpijn, maar ook ‘diagnoses’ zoals fibromyalgie, rheuma, hartklachten, darmproblemen e.d. dan zijn die het gevolg van onopgeloste emotionele problemen uit jouw verleden. En wat de meeste mensen niet weten: heel veel lichamelijke klachten zijn eigenlijk herstelsymptomen! Ze treden op als je aan het herstellen bent van stress. En er zijn natuurlijk ook klachten die je hebt als je nog volop in de stress zit.  Als je hier meer over wilt weten, dan raad ik je aan de workshop “zielsoorzaken van ziekte” te komen doen die we met enige regelmaat geven (zie de agenda voor data). Maar het kan ook persoonlijk: laat mij je helpen om deze puzzel op te lossen zodat je snapt waarom je klachten hebt en hoe ze aan te pakken zijn.

Psychische klachten

EFT kijkt naar de oorzaak van je klachten. Net als bij lichamelijke problemen, is emotionele stress de oorzaak van alle psychische klachten. Als je psychische klachten hebt, of dat nu angsten, depressie, laag zelfbeeld, faalangst, fobiën of burn-out zijn, dan zijn dat ‘aangeleerde’ reacties op omstandigheden in je leven. En die reacties komen niet zomaar als een baksteen uit de lucht vallen. Die heb je in de loop van je leven aangeleerd door de feitelijk omstandigheden en gebeurtenissen in jouw leven. Eenmaal aangeleerd, worden het onbewust ingeregelde reactiepatronen die je niet vanzelf kunt uitzetten, ook al snap je hoe ze ontstaan zijn. Veel mensen volgen immers therapie waardoor ze wel snappen hoe hun klachten ontstaan zijn, maar ze hebben er nog steeds last van. En dat hoeft echt niet! Met EFT kijk je niet alleen naar de oorzaak maar ga je de emotionele stressvolle situaties en momenten, die ten grondslag liggen aan je stresspatronen, echt oplossen. Zo pak je psychische klachten, stress, stressgedachten en negatieve overtuigingen echt aan.

EFT is makkelijk
EFT heeft geen bijwerkingen
EFT heeft geen contra-indicaties
EFT kun je ook zelf doen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Favicon Actrom© 1999 - 2024  Gabriëlle Rutten    EFT Praktijk Actrom  •  Contact  •  Nieuwsbrief  •  Voorwaarden  •   Privacy  •  Klachten  •  KvK 34121705  •  BTW NL001373089B72